Bakgrund

Preben BaudtlerVåren 1963 flyttade Preben Baudtler, 23 år från Danmark till Sverige för att börja som frisör på Eklunds damfriseringar, Orionhuset i Lidköping. Tre år senare fick Preben möjlighet att köpa salongen och den fick namnet Salong Orion.

Preben bildade tillsammans med 10 frisörkollegor i västra Sverige ett frisör forum som kallades ”Club Franoise” där man i stora drag tog del av varandras erfarenheter. År 1969 beslutade ”Club Franoise” att resa till London och till Vidal Sassoons Akademi. Där klippte man hår med sax efter hårets naturliga fallriktning och denna typ av klippteknik är grunden till vår moderna klippteknik och hårvård idag.

Att klippa frisyrer med sax tog längre tid än att skära med kniv. Club Franoise medlemmar vacklade i sitt beslut och några ville återgå till att skära hår, men Preben fortsatte trots detta att klippa med sax. Beslutet visade sig vara riktigt och efter ett tag förändrades kundtillströmningen och det nya blev eftertraktat (En klippning med föning kostade då 18 kronor). Preben såg alla fördelar med att bygga vidare på Sassoons klippteknik och fortsatte därför att resa till London varje höst och vår för att uppdatera sig. Resorna gav inspiration, nya tekniker och trendmedvetenhet och Preben förverkligade sina nya kunskaper i Lidköping.

År 1976 bytte Salong Orion namn till Salong Preben och verksamheten har sedan 1976 funnits i den nuvarande lokalen på Mellbygatan 2.

Öppet:

Vardagar 09-18
Lördag 09-13